MALA POŠASTNA ŠOLA

Screen-Shot-2018-09-18-at-17.26.46

MALA POŠASTNA ŠOLA – ŠOLA ŽIVLJENJA ZA OTROKE

Otroci se v osnovni šoli učijo slovenščine, matematike, tujih jezikov, zvedo veliko o naravi, se učijo kuhati, rišejo in pojejo. 

A malokdo jih uči znanja ‘o sebi’, kot na primer:

 • kaj se dogaja z mano, kadar me je strah in kako kljub strahu iti naprej, 
 • kako potisniti na stran zmedene misli in najti odgovor v sebi, 
 • kako bolje razumeti, zakaj se nam dogajajo določene stvari, ki se vedno ponavljajo, 
 • zakaj kljub temu, da znam, ne naredim, kar mislim, da bi bilo prav, 
 • kako povedati, kaj si želim s spoštovanjem do sebe in drugih,
 • kaj je intuicija, kje ‘živi’ in kako jo uporabim, ko sem v dilemi,
 • kako krepiti moč v sebi, graditi močno samopodobo,
 • zakaj biti hvaležen in kako to izboljša moj vsakdan in odnose s starši, sošolci in učitelji,
 • kaj so moji talenti, kako jih razvijati in izraziti,
 • kako vedeti, kaj si želim in kaj je moje poslanstvo,
 • kako deluje moj um in zakaj je to tako pomembno vedeti…

Zaveden mlad človek lahko lepše živi svoje življenje. V to resnično verjamem. In če mu privzgojimo ta znanja že v otroštvu, bo zanje veliko bolj dojemljiv, ko bo starejši in jih bo sam iskal. In če ta znanja združi s strokovnimi znanji v poklicu, v katerem bo delal, mu uspeh in zadovoljstvo v življenju ne izostaneta.

Obenem pa se ob otroku razvijamo tudi starši in učitelji. Gre za vzajemno učenje, združevanje generacij – otroški svet in modrost, ki skupaj nosita bogate sadove. 

Kaj je sploh to sploh coaching delavnica?

To je razumevanje, učenje in treniranje različnih vsebin osebne rasti, da postanejo del posameznika, ki jih nato lahko uporablja naprej v svojem življenju. Skozi coaching delavnico se priučimo določenih veščin, ki nam pomagajo lažje živeti.

Vsebine delavnic

Vsaka delavnica temelji na eni zgodbi Malega pošastka (10 zgodb – 10 tematik). Temelj delavnic je knjiga, za delo pa imajo otroci na voljo delovne liste in dodatno gradivo. Delavnico vodi za to izurjen(a) učitelj/učiteljica z licenco. Skozi delavnico se učitelj/učiteljica posveti tako skupini kot posamezniku.

Teme delavnic so: zdrava samopodoba, želje in cilji, intuicija, dobro pritegne dobro, hvaležnost, strah in pogum, odločanje, prepričanja, soočanje z izzivi, poslanstvo, kreativno sodelovanje, delovanje uma, domišljija, osredotočanje, meditacija in vizualizacija,…

Vsako zgodbo spremljajo tudi močne afirmacije, ki so kot svetle zvezdice usmerjevalke na poti, kadar se izgubimo. 

Coaching delavnice zaključimo z ustvarjanjem, meditacijo, pesmijo…, da otroci odidejo sproščeni domov.

Kaj bodo s to delavnico pridobili otroci?

Delavnice se prilagodijo skupini otrok, v kateri se izvajajo. Otroci bodo pridobili znanja o življenju, s katerim bodo širili zavedanje o sebi, življenju in drugih. Naučili se bodo bolje slišati sebe, boljšega sodelovanja z drugimi in gradili močno in zdravo samopodobo.

Kje vse lahko izvedemo delavnice Male pošastne šole?

Nekaj idej: kulturni dnevi, naravoslovni dnevi, dnevi tehničnih dejavnosti, delavnice za nadarjene učence, tabori, eko dnevi, delavnice lahko obogatijo tudi razredne ure, pogovorne ure, radijske oddaje, interesne dejavnosti…

In kaj pravijo znani o knjigi Mali pošastko in delavnicah?

“Zgodbe o Malem pošastku, ki sta jih pričarali mama in hči, so več kot le pripovedi o bitju, ki živi v svojem svetu in sanja o marsičem. So učna ura življenja, ki prinaša to kar želimo videti, slišati, doživeti. Ob vsaki zgodbici spoznamo pomemben življenjski nauk, ki vodi k sreči, samozavesti in boljši samopodobi. Vsak od nas je torej lahko čudež in nekaj posebnega. Berimo in upajmo skupaj. Starši in otroci. Dodajmo še svoj svet sanj, idej in lepih misli.”

Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic

“Res res super knjiga za otroke! Prav poučna. Malega pošastka pa berem skoraj 4 letnici vendar se ne razume besed pod “črto”..vendar se o teh zapisih pogovarjam s starejšo punčko. O določenih priložnostih celo komentiramo.. “kaj je naredil Mali pošastko?” oz.kaj bi naredil, kaj je rekel… Preberemo jo večkrat in še v vrtec smo jo nesli za “jutranji krog” kjer berejo knjigice. Vse pohvale.. Vredno nakupa!”

Mojca Krajnc, novinarka Planet TV

Tudi sama sem se skozi svoje življenje naučila, kako živeti bolj zavedno, kako v sebi najti moč in kako izkoristiti vse talente, ki jih imam in zato živeti bolje. In to znanje želim predati otrokom!

Knjiga Mali pošastko je do zdaj navdušila že več kot 500 malih bralcev na predstavitvah po vsej Sloveniji in tudi v avstrijskem Celovcu.

Več o knjigi in Mali pošastni šoli najdete na www.lucijacoaching.com, www.maliposastko.com, FB Lucija Coaching by Lucija Smolnik, Mali pošastko/Little Monsterue, instagram @lucijacoaching. Kontaktirate pa me lahko tudi na mejl lucija@proconsilio.com ali po telefonu 040 590 458.