O KNJIGI

Mali pošastko je knjiga, ki je nastala kot spoj ustvarjalne energije mame Lucije in njene desetletne hčerke Katarine. Deset zgodbic, ki opisujejo dogodivščine Malega pošastka, je združenih z mislimi o notranjem svetu človeka, ki so odsev povedanih zgodb. Ilustracije so del knjige, saj so nastale izključno za omenjeno knjižno delo. Knjiga je v celoti njuno avtorsko delo.

“Knjiga vas popelje na odkrivanje novih svetov z željo spodbuditi zavedanje o sebi.”

Lucija Smolnik

Lik Malega pošastka simbolizira otroško radovednost, pozitivnost, nedolžnost,  želi si resnično živeti življenje in doživeti vsak trenutek posebej, upanje in notranjo/osebno rast. Skozi zgodbe uči tudi odrasle globljega zavedanja človeka in sveta, v katerem živimo, povezanosti s samim seboj in z nečim večjim od nas samih.

Kaj je nauk knjige Mali pošastko?

Samo tisti, ki notranje raste, je lahko velik človek.

Hiter tempo življenja nas včasih oddalji od družinske prisotnostni tu in zdaj. Mali pošastko vam bo pomagal, da se zbližate s svojim otrokom in z njim skozi 10 izvirnih idejnih zgodb odkrijete nova orodja, ki bodo vas in vašega otroka naučila:

  • da je vaš otrok pogumen in ponosno spregovori in pove na glas,
  • da je za uresničevanje ciljev, sanj in želja vse odvisno od nas samih in kaj smo za to pripravljeni storiti,
  • da storjene napake ne vodijo v strah pred novimi izivi,
  • da skozi pripetljaje v življenju znamo razumeti in razvijati svojo intuicijo, samozavest, svoj um in dojemanje sebe in sveta,
  • da je hvaležnost izjemnega pomena in če nismo hvaležni za to, kar imamo, smo ves čas nezadovoljni,
  • da imamo notranji glas, ki nas v življenju vodi,
  • da ima domišljija magično moč,
  • da smo sami odgovorni za to, kar se nam v življenju dogaja
    … in še veliko več.

Bere nas tudi Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic RS. In kaj pravi o knjigi?

DSC_4100.jpg

Zgodbe o Malem pošastku, ki sta jih pričarali mama in hči, so več kot le pripovedi o bitju, ki živi v svojem svetu in sanja o marsičem. So učna ura življenja, ki prinaša to kar želimo videti, slišati, doživeti. Ob vsaki zgodbici spoznamo pomemben življenjski nauk, ki vodi k sreči, samozavesti in boljši samopodobi. Vsak od nas je torej lahko čudež in nekaj posebnega. Berimo in upajmo skupaj. Starši in otroci. Dodajmo še svoj svet sanj, idej in lepih misli.

Ste za eno zgodbico?

Zgodbica pripoveduje, kako je Mali pošastko opazoval zvezde. Naenkrat je zagledal zvezdni utrinek. Le kaj si je zaželel? Uči pa nas tudi o našem življenjskem poslanstvu ter odpira nova obzorja življenja, ki ga vsak trenutek lahko začnemo znova.

Mali pošastko in zvezdni utrinek